Подходяща за конвенционална, Strip-Till и Nо-Till сеитба!

С допълнително оборудване от Precision Planting

Какво представлява навесната рама Horizon Agriculture?

Произведена във фабриката на Horizon Agriculture в Спалдинг, Линкълншир, Великобритания, рамата се предлага като навесен модел с твърда греда и работнa ширинa от 3м до 4,5м. Тя може да бъде оборудвана със секции LaserPro 1N на американския производител Harvest International или като допълнителна опция секции на Precision Planting. Рамата и секциите са Precision Planting Ready, което дава възможност за лесно добавяне на високотехнологичното оборудване на  американската компания, лидер в прецизната сеитба – Precision Planting.

С какви допълнителни технологии може да бъде оборудвана сеялката?

SeedSense 20|20 от Precision Planting

SeedSense 20|20 е мозъкът на машината, който осигурява пълен мониторинг на всички компоненти по сеялката. Всички данни се изпращат и съхраняват чрез iPad и са достъпни под формата на дигитална карта в платформата FiledView. По-този начин земеделците имат поглед в реално време, както и детайлна информация, с която да извършат подробен анализ на сеитбата. Мониторът има възможност да контролира до 3 материала едновременно в това число семена и торове.

vSet и vDrive от Precision Planting

С vDrive електромотор и vSet сеитбен апарат с автоматичен чистач може да се настрои сингулацията до немислима до сега точност. Автоматичното изключване на редове при презастъпване и сеитба с променлива нормa, съобразно дигитална карта с предписание, са само малка част от потенциала им. Те позволяват сеитба на двоен хибрид или различни култури, както и компенсация на сеитбата при завиване за всяка секция индивидуално.

DeltaForce от Precision Planting

Хидравличните цилиндри DeltaForce заменят пружините, обикновенните хидравлични цилиндри или въздушните възглавници. Всяка секция е със собствен цилиндър, който автоматично увеличава или намалява теглото с прецизна точност. Когато секцията срещне условия, различни от другите или предходните (коловози, стари пътни легла, глинен участък, синори, каквито и да са) тя ще се регулира независимо. Ред по ред, метър по метър, дълбочината остава точно там, където искате. Ред по ред, метър по метър, дори семе от семе, създавате среда, която насърчава равномерно поникване, оптимален растеж и максимален добив.

DeltaForce позволява до 295 кг допълнителен натиск или с до 204 кг повдигане на всяка секция. Това след 200 измервания в секунда и реакция на хидравличния цилиндър за 1/5 от секундата. Това е възможно само благодарение на Precision Planting. Всичко с цел дружно поникване на разстенията в рамките на 24 часа.

SpeedTube от Precision Planting

SpeedTube® – високоскоростна технология за сеитба заема мястото на конвенционалните тръби за семена и се състои по-скоро от полет, който отнема гравитацията от уравнението. Чрез ръчно подаване на всяко семе към браздата, няма възможност семената да рикошират в браздата. Дори при двойно по-голяма скорост на сеитба, семената пристигат безопасно на дъното на браздата, разпределени равномерно, всеки път. . Всичко с цел равномерно развитие на разстенията.

SmartFirmer от Precision Planting

SmartFirmer сензорът предоставя в реално време в дисплея 20|20 в кабината информация за температурата, влагата, органиката и разстителните остатъци в реда.

Информацията може да се използва за извършване на корекции в настройките още по време на самата сеитба или за съставянето на дигитална карта на полето.

Торене, успоредно със сеитбата

Допълнителна възможност е оборудването на сеялката с апликатори за микрогранулиран тор, кош за гранулиран тор, както и апликатор за течен тор, които да осигурят нужното количество тор, в удобно за усвояване от семето място.

 

Конвенционална, strip-till или no-till ?

Американският производител на работни органи Yetter, който също е част от портфолиото на НИК дава възможност за допълнително оборудване на инвентара с отварящи колела, чрез които сеялката да работи при използването на Strip-Till или NO-Till технология.

Horizon Agriculture

Компанията е основана от Джордж Слай (George Sly), който 14 години развива бизнеса със сеялки, stip-till технологии и прецизна сеитба под търговската марка Agri Sly. Днес той основава своя нова компания с името Horizon Agriculture, като я превръща в нова марка селскостопански машини, фокусирана върху запазване и регенериране на почвите, като същевременно подобрява производителността на добива на земеделските производители. Мотото на бранда е: “Какво има на хоризонта?”, а именно почвата, която е връзката между земята и небето и точката на фокус. Именно от там идва и нейното име.

 

Свържете се с нас
Моля приемете условията и политиката за лични данни