Какво е DSX ?- No-till сеялка от Horizon Agriculture

Произведена във фабриката на Horizon в Спалдинг, Линкълншир, Великобритания, сеялката се предлага като прикачен модел, с работнa ширинa от 4м до 8м. Едно от основните предимства на сеялката е възможността за лесно добавяне на допълнително високотехнологично оборудване от американската компания, лидер в прецизната сеитба – Precision Planting.

 

Опциите включват автоматично регулиране на притискащата сила чрез системата Seederforce и наблюдение на влагата, температурата и съдържанието на органика в почвата а с така наречения Smartfirmer.

img

Какво казват клиентите за Horizon DSX?

video-image

Какво прави колтърът различен?

Тънкият колтър е монтиран върху рама от лята стомана с паралелно хидравлично свързване, която е с хидравличен натиск на секцията. Комплект работни органи почистват почвата преди изсяващищ диск, така че семената да бъдат поставени в чиста бразда.

 

Наклонени режещи дискове, които режат почвата под ъгъл, за да се намали необходимостта от натиск надолу и да се сведе до минимум уплътняването. Конфигурацията на наклонените дискове също спомага за минимизирането на сламата в реда, което води до по-добра равномерност на покълването и поникването.

Дисковете се движат вертикално с ход 300 мм, за да компенсират неравностите по терена, а междуредието може да бъде зададено на 167 мм, 187,5 мм, 200 мм или 250 мм.

img

Хидравлика, притискаща сила и дълбочина

Стандартно на всеки ред има възможност за прилагане на хидравличен натиск от 300 кг, като това  може да бъде комбинирано с с допълнителната система SeederForce – решение на Precision Planting. Така се осигурява автоматично управление на притискащата сила на ботуша с помощта на товарен датчик на задното дълбочинно колело, който следи. При твърда/плътна почва се увеличава натиска на ботуша за цел постигне на точната дълбочината за семената, поставянето им и затварянето на процепа.

Настройването на дълбочината се регулират ръчно чрез отвор и щифт и може да бъдат фино настроени от притъпкващото колело. Така може да настроите индивидуално дълбочината на сеитбата на всеки един ред и да засеете няколко вида семена едновременно с цел семепроизводство.

img

Какво още?

Допълнилно може да оборудвате сеялката с фиксатор, който държи семето в браздата, преди да бъде натиснато от затварящото колело. Възможно е да промените и ъгъла на затварящото колело при различните видове почва и условия на полето.

Бункерът има вместимост 4600 литра и може да бъде конфигуриан като единичен, разделен по средата или в конфигурация от 2 760/1 380/460 литра.

img

Precision Planting - възможности на допълнителното оборудване

В допълнение към системата за автоматично притискане Seederforce, сеялката може да бъде оборудвана със Smart Firmer, който използва сензори, за да предостави на операторите информация в реално време за органиката, влагата и температурата в браздата.

Информацията може да се използва за извършване на корекции в настройките на сеитбата или за съставянето на дигитална карта на полето.

img

Технически данни

Работна ширина 6.00 м
Обем на бункера 4 600 литра разделен на три части: 2 760/ 1 380/ 460 литра
Междуредие 18.75 см
Брой колтери 32
Регулиране на натиска на колтерите Хидравлично
Притъпкващо колело “V”образно
ISO съвместимост ISOBUS + CAN
Възможност за GPS променлива сеитбена норма Да
Хидравлични спирачки Да
Гуми 710/50
Светлинно оборудване LED

Свържете се с нас