fbpx

Kverneland iXtrack T4 - всяко растение заслужава най-добрата грижа

iXtrack T4 е новата прикачна пръскачка на Kverneland. Машината е прецизна, лесна за използване и ефективна. T4 се предлага с обем на резервоара от 3400 до 4600 литра. Пръскачката може да бъде оборудвана със стоманени или с алуминиеви щанги от 18 до 40 метра.

img

360 градуса преглед

Баланс

image
 • Баланс в равнинни условия – Специално проектирана система за балансиране в равнинни условия се предлага за HSS стоманени щанги от 32-40 метра. Тази система не изисква никакво електронно насочване. Предимството е и перфектното насочване на щангата при по-висока скорост и цялостно спазване на оптималното разстояние на дюзата до културата, което води до най-висока ефективност на приложението.
 • Комфорт за водача- Двата ултразвукови сензора на щангите могат да контролират височината на пръскане чрез централна корекция на наклона и функция за повдигане на щангата. Ефективната система е подходяща за леки наклони, неравномерни условия и по-ниски скорости при транспорт.

 

img
 • Boom Guide Pro- Тази усъвършенствана система използва три ултразвукови сензора, за да управлява секциите на щангата перфектно дори и в най-предизвикателните полеви условия. Благодарение на тази опция пръскането е повече от прецизно, следвайки контурите на полето във всяка ситуация!
 • Boom Guide ProActive- Системата реагира активно на движението на щангата и контролира центъра, като едновременно прави и независима корекция на наклона, и регулира функциите за повдигане и насочване на щангата.
 • Boom Guide 5 Sensor Extension- Разширението Boom Guide 5 осигурява два допълнителни ултразвукови сензора, за да се гарантира правилно измерване на височината при щанги до 24 метра.

 

 

img

Прецизно пръскане

image
 • Лесно закачане- Тегличът при пръскачките iXtrack T3 и T4 е лесен за смяна, в зависимост от точката на свързване на трактора.
 • Максимални възможности за управление- Серията iXtrack T предлага максимално удобство и комфорт за оператора, тъй като разполага с кормилна ос. Това допринася за отлична стабилност при всякакви полеви условия. Колеята се регулира механично от 1,50 м на 2,25 м. Това гарантира максимални възможности за управление с тесен радиус на завъртане.

 

img
 • Паралелограм- Серията iXtrack T е оборудвана с паралелограм, който е активен, когато машината е в работен или в транспортен режим. Паралелограмът осигурява оптимална стабилност и баланс, като елиминира вертикалните колебания и намалява отклоненията от зададената височина на щангата.
 • Системата ErgoDrive- ErgoDrive е нова система, която идва със стандартните функционалности на Kverneland iXtrack T серията. Нейната задача е да улесни пръскането още повече. ErgoDrive помага на оператора при завиване. Активира се чрез един бутон – лесно и просто. След това ErgoDrive поема контрола, като дава възможност на оператора да се съсредоточи върху безопасното транспортиране на машината.

 

img

Изцяло интегрирана система

image
 • Шкаф за съхранение-  Шкаф за съхранение е интегриран от лявата страна зад вратата на пръскачката. Това допълнително място ви позволява да съхранявате оборудване или инструменти при вас в машината. Допълнителен шкаф за съхранение е поставен и от дясната страна на пръскачката, за още повече място.
 • Лесно достъпни филтри- Прозрачен филтърен съд осигурява директен изглед на степента на замърсяване на смукателния филтър и то без демонтиране. Клапан на дъното пък позволява изпразване на съдържанието на филтъра, като по този начин се цели да се избегне замърсяване на ръцете с препарати. Самопочистващият се филтър за високо налягане предотвратява блокирането на машината чрез непрекъснат поток, поддържайки филтърната мрежа чиста. Неразтворените частици се връщат в резервоара до пълното им разпръскване.
 • Химичен индуктор-  Химическият индуктор е интегрирана част от конструкцията на резервоара. Той се намира до панела на клапана, като позволява лесен достъп. Снабден е със система за изплакване и водоустойчив капак.

 

 

img
 • Резервоар за чиста вода- Резервоарът за чиста вода е оборудван с индикатор, показващ нивото. Пълненето става през специален отвор. Големият капацитет на резервоара дава възможност за цялостно почистване с няколко функции iXclean.
 • Пълнене чрез смукателния маркуч- Водата се филтрира първо от филтъра на маркуча, а след това от смукателния филтър. Паралелно вече можете да използвате химическия индуктор за добавяне и предварително смесване на препарати.
 • Ръчно измиване- Можете да миете ръцете си чрез крана за ръчно измиване, който е разположен централно на панела на клапана.
 • Външно измиване- Комплект за почистване с 15-метров маркуч и четка, може да се свърже към страната на помпата под налягане. Това позволява предварително почистване на пръскачката още на полето, като се използва вода от резервоара за чиста вода.
 • Двойна агитационна система- Специална система поддържа сместа хомогенна по време на работа и може лесно да се изключи в случай на риск от пяна или почти празен резервоар. Мощното разбъркване с високо налягане, благодарение на инжекторните дюзи, гарантира мощно смесване на препаратите, което може да се активира след пълнене или продължителен покой на машината.

 

img

Предимства

Стабилност
Стабилност

Пръскачката iXtrack T4 е оборудвана с балансираща система, която позволява перфектно насочване на щангата при по-висока скорост. Благодарение на системата получавате висока ефективност на пръскане, в комбинация с минимално отклонение.

Лесна употреба
Лесна употреба

iXtrack T4 е разработена в сътрудничество със земеделски производители и е проектирана за прецизно, лесно и икономично пръскане.

Интелигентно пръскане
Интелигентно пръскане

iXtrack T4 серията е напълно ISOBUS съвместима като стандартно оборудване, което я прави изключително лесна за работа, тъй като може да се управлява от терминал IsoMatch Tellus Go / PRO, Trimble дисплей за навигация или който и да е друг сертифициран AEF терминал.  Иновативният хардуер и софтуер iXspray с интуитивен сензорен интерфейс гарантират лесната работа с пръскачката.

Управление на пръскането
Управление на пръскането

Позиционирането на резервоарите, маркучите и клапаните е оптимизирано, за да бъдат намалени остатъчните количества препарат в пръскачката.

Съвместимост
Съвместимост

Kverneland направи първата стъпка в света на свързаността, благодарение на IsoMatch приложенията. Свържете се лесно с вашата машина чрез IsoMatch FarmCentre, IsoMatch TopService или IsoMatch TopRemote.

Прецизно пръскане
Прецизно пръскане

Хидравлично управляема, Kverneland iXtrack T4 е оборудвана с паралелограм, на който е монтирана щангата. Пръскачката позволява 32-градусов ъгъл на управление, а радиусът на завъртане от 3,6 м прави iXtrack T серията изключително маневрена.

Технически данни

Резервоари 3400 литра / 4000 литра / 4600 литра
Щанги HSA 21-33 м / HSS 18-40 м
Теглич Ниско монтиран, или високо монтиран теглич
Колея Механично регулируема, 1.50 – 2.25м
Помпи Варианти за бутално мембранни, 200 – 260 – 2х200 - 2х260 л/мин.
Резервоар за чиста вода 500 литра
Регулация Trimble, IsoMatch Grip, IsoMatch Tellus GO, IsoMatch Tellus PRO
Система за управление на функциите за пръскане iXclean Comfort/ iXclean Pro
Kverneland
Kverneland

Основана през 1879г. Квернеланд Груп е водеща международна компания, занимаваща се с разработката, производството и дистрибуцията на земеделска техника, инвентари и услуги. Силният фокус върху развойната дейност и производството позволяват на компанията да предлага широка гама с изключително високо качество. Продуктите на марката са с изцяло професионална насоченост. Те включват техника за почвообработка и култивиране, сеитба, машини за фураж и балиране, оборудване за грижа за посевите в частност пръскачки и торачки, както и интелигентни решения за управлението на инвентарите чрез ISO комуникация, която навлиза усилено през последните няколко години в сектора.

Свържете се с нас


-->