fbpx

No-till сеялка Sly BOSS от НИК

С натрупания богат опит в сферата на консервационното земеделие и допитването до земеделски производители, практикуващи минимални и no-till /никакви/ обработки, френската компания Agrisem обобщава няколко често срещани трудности. А именно: трудност при проникване в почвата; трудност при затваряне на реда във влажни условия; наличие на растителни остатъци в реда; задръстване при работа в големи растителни остатъци и слама; силно нарушаване на почвата; лош контрол на дълбочината.

За да предложи най-доброто решение на своите клиенти, Agrisem разработва no-till сеялката Boss. Технологията за тази сеялка е взаимствана от страната-пионер в no-till обработките – Австралия, но пригодена спрямо европейските изисквания и нужди.

По този начин Boss заедно с ключовото си предимство – дискът с двоен ъгъл, се превръща в подходящото решение за перфектната no-till сеитба.

img

Диск с двоен ъгъл на атака

No-till сеялката Boss се отличава със своят диск с двоен ъгъл на атака, което води до:

  • Предотвратяване на излишното преуплътняване на почвата до реда
  • По-добро затваряне на реда, тъй като повдигнатата почва от дисковете се връща по-лесно, за да се затвори браздата
  • Без  излишно уплътняване на почвата зад дисковете, поради специфичната форма на опорното колело в задната страна на дисковете
  • Идеално регулиране на затварянето на реда при всички условия, благодарение на възможността за промяна на ъгъла на притъпкващото колело
img

Диск + изсяващ ботуш - перфектна комбинация за no-till сеитба

Изсяващият ботуш е прикрит в прорезния диск и няма контакт с почвата, което предотвратява задръстване. Това позволява отлични резултати във влажни, дори кални условия. Ботушът е разположен така, че никога да не докосва почвата и така предната част на диска да е единствената точка за контакт с почвата. Логично е , че колкото по-малко части имат допир с почвата/калта, то толкова повече намалява вероятността от здръстване и забавения по време на работа. Калта се почиства от активен чистач /страничното колело/.  Концепцията при сеялките Boss позволява сеитба в същата посока в реда на царевичния предшественик.

Изсяващият ботуш  е монтиран на паралелограм. Натиска се осигурява чрез хидропневматика. Свързан с датчик на опорното колело, хидравличният натиск позволява максимален контрол на натиска и дълбочината.

 

img

Чистач / роуклийнър

Чистачите или така наречените роуклинъри спомагат за значително по-добрата работа на сеялката дори при наличието на голямо количество растителен остатък.  Чистачите се предлагат като опция към сеялки Boss.

img

Технически данни

Работна ширина между 3 и 12 метра
Транспортна ширина 3 м
Брой редове от 4 до 24 бр
Междуредово разстояние 16.7, 18.75, 20 или 25 см
Възможност за видове тор течен и гранулиран
Бункер преде и заден
Обем на бункера за семена 1 200 - 6 000 л

Свържете се с нас

    -->