fbpx

Какво предлагат самоходните пръскачки Kverneland iXdrive S6?

Самоходните пръскачки iXdrive S6, създадени с фокус върху комфорта на оператора и опазване на околната среда, предлагат лесни операции от кабината и стабилност по време на работа и транспорт. Серията iXdrive S6 идва с iXdrive HP като основен модел и HP ECODRIVE като премиум модел с двигател JD Power Stage V. iXdrive е стандартно оборудвана със системите iXclean® Pro за контрол на клапаните и iXflow-E® за постоянна циркулация с независим контрол на дюзите. 

img

Какво още от iXdrive S6?

Серията пръскачки iXdrive S6 е оборудвана стандартно с високопроизводително (HP) хидростатично задвижване. Усъвършенстваната хидравлична настройка води до по-ефективно използване на наличната мощност. iXdrive S6 има нисък център на тежестта благодарение на интегрирания резервоар и компактните си размери, които са предимство при високи работни скорости, което я прави безопасна при транспорт. Пръскачката е оборудвана с три начина на управление- завиване на предните две колела, завиване на четирите колела и „рачешки“ ход.

 

img

Щангите на iXdrive S6

Самоходната пръскачка Кverneland iXdrive S6 разполага  с издръжливи HSS алуминиеви и HSA стоманени щанги. Стоманените HSS щанги комбинират минимално тегло с максимална здравина и стабилност. Специално закалената Domex стомана придава на тези щанги дълготраен живот и високо качество. Алуминиевото свързване вместо заваряване при алуминиевите HSA щанги намалява теглото и придава забележителна здравина.

 

img

Управление на щангите на самоходната пръскачка Kverneland iXdrive S6

Boom Guide гарантира перфектно следване на терена и висока прецизност. Сензорната технология на Boom Guide осигурява водене на щангата в много различни и трудни условия, улеснявайки оператора като му позволява да остане фокусиран върху пръскането. Тази усъвършенствана система използва три ултразвукови сензора, за да управлява геометрията на щангата перфектно дори и в най-предизвикателните полеви условия. 

Системата има три конфигурации, които позволяват напасване на пръскачката към Вашите конкретни нужни чрез версиите Pro, ProActive с 3 сензора и ProActive с 5 сензора върху щангата.

img

Предимства

Лекота на работа
Лекота на работа

Лесена за работа и настройка с множество интелигентни системи, които позволяват на оператора да се съсредоточи върху своята дейност без да се разсейва.

Прецизно пръскане
Прецизно пръскане

Моделът iXdrive S6 е оборудван с меко окачване с паралелограм за оптимално представяне на щангите. Циркулацията на разтвора осигурява точно и равномерно налягане върху всяка една дюза по всяко време.

Стабилност
Стабилност

Безопасно движение по време на работа и транспорт. iXdrive разполага с нисък център на тежестта, благодарение на ниско разположения резервоар, а компактните размери са предимство при работа с по-висока скорост и безопасно движение по пътя.

Управление на пръскането
Управление на пръскането

Оптимална защита на културите с фокус върху околната среда. iXdrive гарантира стойност във всяка капка препарат, защото всяка култура заслужава най-добрата грижа.

Как работи системата iXclean Pro в самоходните пръскачки Kverneland?

iXclean® Pro е система за напълно автоматично електрическо управление на клапаните. Това означава, че всички функции могат да бъдат контролирани от кабината. Превключването между различните функции, като пълнене, миксиране,пръскане, изплакване и почистване на резервоара е изключително лесно с натискането на един бутон!

В допълнение към автоматичното пълнене, iXclean® Pro предлага и напълно автоматична система за изплакване и почистване на цялата пръскачка. С натискането на един бутон започва цялостният процес на почистване, който включва всички тръбопроводи и отнема само няколко минути като използва минимални количества чиста вода, а остатъчните нива след този процес са под 1%.

img

Как работи системата iXflow-E в самоходните пръскачки Kverneland?

iXflow-E® e система за постоянна циркулация с електронен контрол на дюзите. Тя предоставя свободна циркулация на химикали, като връща течността обратно в резервоара веднага щом пръскането приключи. Това означава, че няма утаяване в пръскащата линия, както и че няма крайна точка при пръскане или почистване, дори когато щангите са във вертикална позиция. Всяка секция е под налягане като така операторът да може да започне пръскането веднага с точното налягане.

Уникална технология патентована от Kverneland.

 

img

Технически данни

Капацитет на резервоара (Л) 4.500 / 5.500 / 6.500
Резервоар с чиста вода (Л) 520
Просвет (м) 1.30 / 1.50 / 1.70
Ширина на колея (м) 1.80 - 2.25 / 2.25 - 2.95
Щанги (м) HSA 24-30 (сгъване на две)/ HSS 24-30 (сгъване на две) / HSS 32-40 (сгъване на три)
Дизелов двигател JD PowerTech 250 HP Stage V 300 HP Stage V или 250HP Stage II (опции)
iXclean Pro, iXflow-E Стандартно за всяка машина
image

Предимства

Здраво и меко окачване
Здраво и меко окачване

Хидропневматичните окачвания намаляват движението в двете посоки на двете оси, осигурявайки максимален комфорт на оператора и стабилност на щангите при транспорт.

Отлични просвет и колея
Отлични просвет и колея

За оптимално използване и при високи култури, iXdrive предлага три различни комбинации от просвет и колея. 

 

Перфектен баланс на теглото
Перфектен баланс на теглото

Силното и стабилно шаси с оптимален център на тежестта доставя перфектен баланс на теглото 50%/50% във всяка ситуация

 

Секционен контрол
Секционен контрол

Секционният контрол на самоходната пръскачка Kverneland iXdrive S6 позволява всяка една дюза да бъде контролирана като отделна секция. Така постигате високо ниво на прецизност и спестяване на препарати от презастъпване.

Kverneland
Kverneland

Основана през 1879г. Квернеланд Груп е водеща международна компания, занимаваща се с разработката, производството и дистрибуцията на земеделска техника, инвентари и услуги. Силният фокус върху развойната дейност и производството позволяват на компанията да предлага широка гама с изключително високо качество. Продуктите на марката са с изцяло професионална насоченост. Те включват техника за почвообработка и култивиране, сеитба, машини за фураж и балиране, оборудване за грижа за посевите в частност пръскачки и торачки, както и интелигентни решения за управлението на инвентарите чрез ISO комуникация, която навлиза усилено през последните няколко години в сектора.

Свържете се с нас

    -->