Flowers

Високоскоростна сеитба с Kverneland Optima SX

Да, точно така, от тази година една от добре познатите на всеки български фермер
сеялка от дълги години е налична и във високоскоростна версия под името Optima SX.

Високоскоростна сеитба с Kverneland Optima SX

Сеещият апарат на високоростната сеялка Optima SX осигурява максимална продуктивност и ефективност. С точна сингулация на семената, прецизно полагане на семената и
скорост на работа до 18км/ч., изсяващия апарат Optima SX е до 50% по- ефективен от стандартния HD-II. Изсяващият апарат може да бъде комбиниран с рама Optima RS, Optima TFprofi или с телескопичната Optima V.

img

Kverneland Optima SX

image

СЕИТБА С 18КМ/Ч И ВИСОКА

 

ПРЕЦИЗНОСТ

Kverneland

Изсяващ апарат Optima SX

С изсяващ апарат под налягане, семената се изстрелват от въздух със скорост 70 км/ч към браздата. Междинното притъпкващо колело хваща и защитава семената. Негативните влияния, като вибрациите между точката на освобождаване на семето и контакта с почвата са елинимирани, благодарение на високата скорост на въздуха.

Какво Ви дава Kverneland Optima SX

Семената достигат перфектната позиция в почвата. Всеки изсяващ ред се задвижва електрически чрез ISOBUS връзка. Допълнителен генератор или друга енергия не са необходими. Пълното задвижване и контрол се осъществяват чрез ISOBUS.

ISOBUS съвместим модел!

ISOBUS връзка с всеки един терминал за управление – Trimble, Muller, Tellus или Tellus Pro от Kverneland! Данните от сеялката са достъпни посредством ISOBUS терминал като
IsoMatch Tellus PRO,  Tellus GO или навигационен приемник Trimble с ISOBUS съвместимост.

 

Технически данни

Капацитет на кутията (литри) 60
Максимална скорост (km/h) 18
Минимално разстояние между редовете (cm) 40
Тегло на един изсяващ апарат (kg) 129

Предимства

Оптимален контрол на дълбочината на полагане на семената, благодарение на тежестта на изсяващия апарат, който има допълнителна възможност за добавяне на налягане ( до 100 кг) на всяка секция чрез хидравличен цилиндър или с пружина.

Ефективно следване на контурите на терена, благодарение на опорните колела (⌀410mm, with 120mm). Прецизно полагане на семената от отварящите дискове,  които формират чисто легло. Доброто полагане и покриване на семената се осъществява чрез  междинното притъпкващо колело и  мултифункционалното V-образно затварящо колело.

e-drive II – пълен контрол и мониторинг на машината от трактора в съответствие с ISOBUS стандарта. С e-drive II, всеки изсяващ апарат се задвижва индивидуално с помощта на ел.мотор. Наблюдението на самата сеитба става посредством оптичен сензор.

Електромотор, изискващ минимална поддръжка, е свързан директно със изсяващия механизъм посредством назъбен ремък, капсулиран в прахоустойчив корпус.  Това позволява компактен дизайн и гладко движение с ниска консумация на енергия.

Разстоянието между редовете може да бъде променяно по време на сеитба, както и всеки ред може да бъде изключван индивидуално.

В съчетание с “тесните” междуредия от 37,5 см се предлага допълнително предимство на e-drive/e-drive II: Индивидуално превключване на междуредията. Релси могат да бъдат настроени спрямо колеята на пръскачката.

video-image

Свържете се с нас