fbpx

Система за депозиране на тор Conceal

Най-ефективното време за поставяне торa е по време на самата сеитба, но за целта Ви е нужен компактно устройство, което изисква минимална поддръжка.
Conceal е устройство за внасяне на тор към сеялката, което е интегрирано в секцията и позволява депозирането на тор в почвата на 7см от семето, осигурявайки му нужните хранителни елементи за добро развитие.
img

Приложененито на азот преди сеитба е неефективно

Прилагането на азот преди засаждането е неефективно средство за получаване на плодородие на растението. Всеки ред е само през 70 см, така че защо да разпределяме тора равномерно по цялото поле? По-ефективен начин за поставяне на тора е да приложите тора в реда, точно както поставяме семената. Хранителните вещества с ленти могат да намалят общото количество на необходимата плодовитост с до 30%, като същевременно поддържат същото ниво на добив. Тези лентови хранителни вещества също трябва да се поставят под повърхността на почвата, където ще останат в почвата, вместо да са склонни към изпаряване, когато се разпръснат върху повърхността на почвата.

img

Растенията се нуждаят от тор, докато растат

Растенията не се нуждаят от тор, когато семената все още са в торбата, те се нуждаят от тора, докато растат. Това означава, че трябва да е на разположение, за да могат корените да усвоят в най-важните моменти от живота на растението. В случай на азот при царевица, този първи важен момент е от V4-V8, докато растението определя максималния размер на класа, който може да произведе. Азотът трябва да бъде лесно достъпен за корените на растението през този етап, за да се увеличи максимално добива, който може да бъде произведен от това растение. Ивица азот, поставена под повърхността на почвата, ще се движи надолу по почвения профил с дъждове, които се появяват след засаждането и ще бъде дълбочина няколко сантиметра, точно там, където корените могат да го получат, когато имат нужда от него.

img

Conceal поставя азот там, където трябва да бъде

Conceal е просто устройство за поставяне на хранителни вещества, което поставя тор в лента, вградена в почвата, където растението ще може да получи тези хранителни вещества по време на критичния етап на развитие. Conceal може да се използва за поставяне на единична или двойна лента от хранителни вещества до реда. Conceal е комбинация от опорно колело, което има жлеб в него, и нож, работещ в жлеба. Ножът се направлява от опорното колело, така че поставянето винаги да е на едно и също разстояние и дълбочина от семето. Тъй като ножът е монтиран в предната част на секцията, той не пречи на критичната функция, която изпълнява опорното колело: постоянна и правилна дълбочина на сеитба.  Conceal почти не може да се види на секцията, прибран вътре в опорното колело, където върши работата си без увеличена дължина на секцията или обем, който обикновено идва с азотни приставки.

img

Последователно разположение на всеки завой

Защо Conceal е най-последователният начин за поставяне на азот в сеялката? Всичко е в дизайна на ножа, който върви до семето, в жлеба на габаритното колело. Тъй като ножът поставя тора директно до семето, а не пред или зад семето, разстоянието от тора до семето винаги е последователно. Освен това, тъй като ножът работи заедно с колелото за измерване, той ще поставя тора на постоянна дълбочина спрямо семената. Около извивки, на неравномерен терен и на всеки ред, торът винаги е там, където трябва да бъде спрямо семената.

img
default-video-image

Свържете се с нас
    Моля приемете условията и политиката за лични данни
    -->