fbpx

Furrow Force

Правилното настройване на затварящата система е трудно. FurrowForce е двустепенна затваряща система, която се адаптира към условията на сеитба, за да премахне въздушните джобове и твърдата почва, за да запази влажноста, която ви уверява, че културата ще покълне по най-добрия възможен начин.  

 

img

В каква среда трябва да бъде семето?

Каква е перфектната дълбочина, в която трябва да се оставят семената, когато сеялката си свърши работата? Не трябва да има следи, че сеялката е създала бразда, поставила семето и затворила браздата. Не  трябва да има въздушни джобове, трябва да е мека, за да могат да покълнат семената, но и достатъчно твърда, за да не изчезне влажността от почвата. Това е деликатен баланс, който трябва да бъде постигнат и има значителна възможност за доходност, стига да се изпълни правилно. Това означава променливостта на полето да е отчетена и коригирана, а покълването на всяко семе да се е случило едновременно. Когато не покълнат по едно и също време следва загуба на добив.

img

Трудността да постигнеш правилна среда

Тъй като правилната среда е важна за рентабителността на вашата земеделска дейност, какво ни пречи да я подобрим? В по-голямата част от времето се свежда до знанието. По време на сеитба знаете ли теглото на габаритните колела и дали имат контакт със земята, без да се уплътняват? Знаете ли, че системата за затваряне осигурява оптимално поставяне на почвата около всяко семе? Отговорът е, че много често не знаем. Специално със затварящите системи, има толкова много опции за колела и настройката им на натиск на пружината, кое е най-добро? И най-големият въпрос е: Как да разберем? Да извадиш няколко семена от полето ти дава някаква яснота, но това е само част от процента от общото количество засадени семена. Няма как да разберете дали затварящата система си върши добре работата. Но сега, не нужно само да се надявате  докато сеете.

img

FurrowForce ви дава видимост

FurrowForce е автоматична двустепенна система с интегрирано набюдение. Работи коренно различно от другите системи за затваряне. Първата степен с назъбени колела работи за затваряне на браздата отдолу нагоре, като премахва въздушните джобове. Втората степен с назъбени колела носи тежест, за да уплътни почвата върху семето, с което влагата се запазва. Но истинската магия на тази система е в тегловната клетка, която измерва теглото на тези назъбени колела. От дисплея 20|20 в кабината, операторът ще зададе определено тегло, което ще носят назъбените колела. Когато тегловната клетка измерва повече или по-малко тегло, отколкото е зададено на 20|20,  системата FurrowForce автоматично настройва силата приложена върху секция по секция, с реакция под секунда. Когато има по-голямо съпротивление върху назъбените колела, можете да сте сигурни, че те влизат в почвата на правилната дълбочина и напълно затварят браздата. Докато сеете, в кабината имате увереността, че затварящата система работи точно, вместо да се надявате, че браздата ще бъде правилно затворена.

 

img

Управление на плътността на почвата

Много производители мислят за правилното затваряне на браздата със семената. Но да поставиш пръст върху семената е само част от уравнението. Управлението на плътността на почвата, за да се поддържа влагата, е ключов компонент за създаване на най-добрата среда за семената. Производителите са доволни, когато не виждат отворени бразди зад сеялката по време на конвенционална обработка. Но в тази почвена среда обработката се извършва пред сеялката, като така влиза въздух в почвата и я изсушава. Ако плътността на почвата над семето е рохкава, тя продължава да изсъхва и влагата, необходима за бързо покълване, бързо се губи. FurrowForce решава този проблем, като поддържа определено количество тежест върху назъбените колела, за да стегне почвата върху семето, да отстрани въздуха от почвата и да задържи влагата за по-дълъг период от време, за да даде възможност на всяко семе да покълне последователно.

img

Увереност в кабината

FurrowForce се контролира от монитора 20|20 на Precision Planting. Дисплеят 20|20 дава на оператора цялостна картина на ефективността на засаждане, сега включвайки и затваряне. Теглото, което се носи на назъбените колела на втора степен, се регулира от 20 | 20. Има и показатели за изпъление на затварянето, показани на 20 | 20, като поле, добър процент и равномерност на затваряне. Ако работите в много сухи условия, можете да увеличите теглото върху назъбените колела на втората степен, само чрез натискане на няколко бутона от кабината. Никога преди не  сте имали убеждението, че вашата затваряща система работи в цялото поле.

img

Как работи двустенната система за затваряне на реда ?

default-video-image

Свържете FurrowForce с DeltaForce за по-добра почвена среда

За да имате идеална система за създаване на перфектна почвена среда, свържете FurrowForce с DeltaForce.

FurrowForce усеща тежеста, носена върху назъбените колела и регулира приложената сила въху системата за затваряне, за да поддържа теглото на колелото постоянно. DeltaForce работи по подобен начин, за да контролира притискащата сила в реда. DeltaForce използва тегловна клетка за измерване на теглото, пренасяно върху опорните колела и регулира приложената сила върху редовата единица, за да гарантира, че теглото на опорните колела е постоянно. Сдвояването на DeltaForce с FurrowForce осигурява на семената идеалната среда за покълване и поникване, както и позволява на корените да растат без препятствия, за да зададат максимален добив.

img

Свържете се с нас
    Моля приемете условията и политиката за лични данни
    -->