fbpx

Регулиране на дълбочината при сеитба

Регулирането на дълбочината при сеитба е времеемко. SmarthDepth ви позволява бързо и лесно регулиране от кабината, докато условията се променят. Това спестява време и  ви дава увереността, че всеки ред е засят точно там, където е необходимо.

img

Твърде плитко, Твърде дълбоко, Точно (Идеално)

Mного фермери смятат, че правилният начин на засаждане, е да засееш семената достатъчно дълбоко, така че всяко едно семе да е във влажна среда. Докато влажността е важна, има и недостатъци в това да сееш твърде дълбоко или твърде плитко. При твърде плитка сеитба, семената потенциално не са във влажна почва и няма да покълнат равномерно. Какво обаче се случва, когато влагата е повече, дори и в плитчините?

В този сценарий, по-дълбоката сеитба от необходимото ще ви коства скоростта и последователността на поникването, поради недостиг на топлината, която се намира в по-дълбока почва, което дава старт на поникването.

img

Една и съща настройка на дълбочината не означава една и съща дълбочина

Дори когато е зададена една и съща настройка за дълбочина, реалната дълбочина на сеитба може да варира до ½ инч, поради производствени отклонения и/или износвания. Можете да проверите тази вариация на вашата сеялка, като направите проверка на дълбочината на всеки ботуш. SmartDepth премахва променливостта между редовете чрез процес на калибриране, за да е сигурно, че една и съща настройка на дълбочината означава наистина същата дълбочина.

img

Постигане на дълбочината на при плитки посевни култури

Когато се опитвате да сеете точно култури като памук под повърхността на почвата, е много важно да се зададе правилната дълбочина.

Излизането на разстояние от ¼ или ½ инч, може да е разликата между получаване на страхотен ред или необходимостта от презасаждане.  SmartDepth ви позволява да правите корекции на дълбочината на стъпки 1/10 от инча от кабината, така че да можете да постигнете желаната дълбочина на семената, точно където е необходимо.

img

Информирани решения за свързване на SmartDepth и SmartFirmer

Изваждането на няколко семена от полето не може да ви покаже дали настройката ви за дълбочина е правилна. SmartFirmer е сензор, който измерва влажността достъпна за семената, така че да можете да регулирате правилно дълбочината и да сте уверени, че ще имате плътни редове в реколтата си. Засейте в перфектната дълбочина за вашите условия, като използвате информацията от SmartFirmer показана на вашия монитор  20|20, за безпроблемно регулиране със SmartDepth.

img
Precision planting
Precision planting

Свържете се с нас
    Моля приемете условията и политиката за лични данни
    -->